Over Jan Boonstra

BB&A is opgericht door Jan Boonstra in 2010 en daar is het volgende aan vooraf gegaan.

 

Na het afronden van de HTS Bouwkunde in Rotterdam in 1977 riep de (toenmalige) dienstplicht. Dat vond ik geen goed idee en ik heb gekozen voor vervangende dienstplicht door als ontwikkelingswerker bij de Stichting Nederlandse Vrijwilligers voor 2 jaar naar Noord-Jemen uitgezonden te worden. Als pas afgestudeerde was dat een geweldige en ook uitdagende ervaring. En niet altijd eenvoudig.

 

Vervolgens ben ik voor een periode van ruim 3 jaar uitgezonden geweest naar Swaziland in dienst van de Verenigde Naties (UNCHS). Ondanks dat dit een prachtige tijd was, heb ik de keuze gemaakt om het ontwikkelingswerk in het buitenland te beëindigen en mij te vestigen in Nederland waar ik 18 jaar werkzaam ben geweest bij Austin Nederland, een integrale bouwer, op Amerikaanse leest geschoeid.

Vanwege mijn kennis van de Engelse taal in woord en geschrift, ben ik regelmatig ingezet in projecten met buitenlandse (Amerikaanse en Japanse) opdrachtgevers.

 

In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar Arcadis/PRC in Bodegraven en in 2010 heb ik besloten om BB&A op te richten. Ik opereer met zelfstandige partners, waaronder een aantal oud-collega’s, die gezamenlijk een netwerk vormen dat op maat kan inspelen op de specifieke vraag van de klant.

 

Gedurende mijn loopbaan heb ik vele bouwprojecten tot een goed resultaat gebracht, of dit nu verbouwingen op de Luchthaven Schiphol waren of het realiseren van een Europees hoofdkantoor van Nalco (tegenwoordig Ecolab) in Leiden langs de A44. Dit laatst genoemde project is mijn favoriet: het duurde 3 jaar van voorbereiding tot oplevering en nu, na ruim 20 jaar, is het gebouw nog steeds een aantrekkelijke verschijning.

 

Door opdrachtgevers werd ik vooral gewaardeerd om mijn vasthoudendheid en vermogen om goede samenwerkingsverbanden te creëren.

support bouwmanagement gouda

Vragen of interesse?

Neem vrijblijvend contact op
0182 523 534
info [@] boonstrabouwmanagement.nl